Vad kostar hemstädning i Stockholm?

Vad kostar hemstädning i Stockholm?

Priset på hemstädning i Stockholm kan variera beroende på vilken städfirma du väljer och vilka faktorer som påverkar priset. Men för att ge en idé om vad du kan förvänta dig att betala, här är en uppskattning av priset på hemstädning i Stockholm.

Prisexempel på en lägenhet på 60–80 kvm, priserna kan dock variera beroende på vilken typ av städfirma du väljer att anlita och vilka tjänster som ingår i städningen.

  • Hemstädning veckovis: 1900 – 3 900 kr per månad efter RUT avdraget.
  • Hemstädning två ggr i månaden: 1 400 – 2 500 kr per månad efter RUT avdraget.
  • Hemstädning en gång i månaden 600 kr – 1 200 kr per månad efter RUT avdraget.

När du jämförpriser mellan olika städfirmor är det viktigt att tänka på vad som ingår i städningen. Vissa städfirmor erbjuder en mer omfattande städning medan andra endast utför grundläggande städningstjänster. Det kan också vara så att vissa städfirmor inkluderar kostnader för städutrustning och rengöringsmedel medan andra inte gör det. Dessa faktorer kan påverka priset på hemstädning i Stockholm.

Vad kostar hemstädning i månaden?

Om du vill ha regelbunden hemstädning i Stockholm kan det vara fördelaktigt att teckna ett abonnemang med en städfirma. Priset för hemstädning i månaden kan variera beroende på vilken typ av städfirma du väljer att anlita och hur ofta du vill ha städning utförd.

  • Hemstädning veckovis: 1900 – 3 900 kr per månad efter RUT avdraget.
  • Hemstädning två ggr i månaden: 1 400 – 2 500 kr per månad efter RUT avdraget.
  • Hemstädning en gång i månaden 600 kr – 1 200 kr per månad efter RUT avdraget.

Vad kostar hemstädning städning per kvm?

Städning per kvadratmeter kan variera beroende på typ av städning och vilken typ av fastighet som ska städas. En vanlig prisnivå för städning per kvadratmeter för kontor, butiker eller andra kommersiella fastigheter kan vara mellan 20–40 kr per kvadratmeter. För hemstädning kan priset variera mellan 25–50 kr per kvadratmeter. Detta inkluderar oftast grundläggande städning av ytor och golv.

När du jämförpriser mellan olika städfirmor är det också viktigt att tänka på storleken på ditt hem. Om du har ett större hem kan det vara så att priset per kvadratmeter är lägre eftersom städfirman har möjlighet att sprida ut kostnaderna över en större yta. Om du har ett mindre hem kan det däremot vara så att priset per kvadratmeter är högre eftersom städfirman måste ta ut högre kostnader för att täcka sina utgifter.

Faktorer som påverkar priset på hemstädning i Stockholm

När du väljer en städfirma för hemstädning är det viktigt att du förstår de olika faktorerna som kan påverka priset. Några av de vanligaste faktorerna som påverkar priset på hemstädning inkluderar:

Städningstyp: Det finns olika typer av städning som en städfirma kan erbjuda, inklusive vanlig hemstädning, storstädning, flyttstädning och mer. Priset för varje typ av städning kan variera beroende på hur omfattande uppgiften är.

Storlek på bostad: Priset för hemstädning beror ofta på storleken på bostaden. Ju större bostaden är, desto mer tid och resurser kommer det att kräva för att rengöra den ordentligt.

Frekvens av städning: Om du väljer att anlita en städfirma för regelbunden städning kan du förvänta dig att betala mindre per städning än om du bara anlitar dem för enstaka städningar. Ju mer du anlitar städfirman, desto billigare blir det per städning.

Geografisk plats: Priset på hemstädning kan variera beroende på var i Stockholm du befinner dig. Städfirmor kan ha olika priser beroende på var de är baserade och hur mycket det kostar dem att resa till din bostad.

Sammanfattningsvis är det viktigt att ha i åtanke att priserna kan variera beroende på vilken städfirma man väljer och vilken typ av städning man behöver. Man bör också komma ihåg att en billigare städfirma kanske inte alltid ger det bästa resultatet, medan en dyrare städfirma inte alltid garanterar bästa kvalitet. Det är därför viktigt att göra ordentlig research innan man väljer en städfirma för att säkerställa att man får det bästa värdet för pengarna.

Mer tips & trix om städning.