Så håller du fönstren rena som ett proffs

tvätta fönster som ett proffs

Fönstren är ett viktigt inslag i våra hem eftersom de släpper in dagsljus och ger oss en vy utåt. Men fönstren kan också samla damm, fett och smuts, vilket kan påverka deras transparens och göra att det ser tråkigt ut. Här är några tips för att hålla fönstren rena och transparenta:

 1. Rengör regelbundet. Fönstren bör rengöras minst en gång i månaden för att hålla dem rena och transparenta.

 2. Använd rätt rengöringsmedel. För att få bort smuts och fett från fönstren, använd en mild tvållösning eller ett speciellt fönsterrengöringsmedel. Undvik att använda abrasiva rengöringsmedel eller skurpulver eftersom det kan skada fönstrens yta.

 3. Använd en mjuk svamp eller en mjuk trasa. Använd en mjuk svamp eller en mjuk trasa för att rengöra fönstren, eftersom det minskar risken för repor och skador.

 4. Torka av ordentligt. Torka av fönstren ordentligt efter rengöringen för att få bort allt vatten och löddrande rengöringsmedel. Använd en torr trasa eller ett torrt fönsterputsduk för att torka av fönstren.

 5. Använd en fönstertorkare. En fönstertorkare är ett bra verktyg för att torka av fönstren ordentligt. Det hjälper till att få bort allt vatten och löddrande rengöringsmedel och gör det enklare att hålla fönstren transparenta.

 6. Tänk på vädret. Försök att rengöra fönstren på en dag med bra väder, eftersom det gör det enklare att torka av dem och förhindrar att det bildas fläckar på fönstren.

Genom att följa dessa tips kan du hålla dina fönster rena och transparenta. Det är viktigt att rengöra fönstren regelbundet och använda rätt rengöringsmedel och verktyg för att få bort smuts och fett. Det hjälper också att tänka på vädret och att torka av fönstren ordentligt efter rengöringen.

Fördelar med att anlita en städfirma för Fönsterputsning

Anlita en professionell städfirma för fönsterputsning i Stockholm kan ha många fördelar för ditt hem eller företag.

 1. Effektivitet: Städfirmor har ofta erfarenhet och utbildning i hur man gör en grundlig och effektiv fönsterputsning. De har rätt verktyg och tekniker för att få bort svårfläckade och hårdnande smuts och föroreningar, som till exempel fukt, alger och avgaser.

 2. Sikt: En professionell fönsterputsning kan hjälpa till att återställa dina fönsters transparens, vilket ger dig en bra utsikt.

 3. Hygien: Fönsterputsning hjälper till att förbättra luftkvaliteten och minska mängden damm och bakterier i hemmet eller kontoret. Det kan också hjälpa till att förebygga allergiska reaktioner och andra hälsoproblem.

 1. Säkerhet: Städfirmor är ofta försäkrade och har rutiner för att hantera eventuella olyckor eller skador under fönsterputsningen. De har också rätt verktyg och utrustning för att utföra arbetet på ett säkert sätt, såsom stegar eller rullstege.

 2. Spar tid: Anställning av en städfirma för fönsterputsning ger dig mer tid att lägga på andra viktiga saker i ditt liv, såsom att umgås med familj och vänner, arbete eller fritidsintressen. Du slipper också oroa dig för att göra fönsterputsningen själv.

 3. Professionalism: En professionell städfirma kan erbjuda en hög standard av service och kvalitet. De har ofta erfarenhet och utbildning i hur man utför ett bra arbete.

 4. Kostnadseffektivitet: Anlita en städfirma kan vara ekonomiskt fördelaktigt på lång sikt, eftersom det kan hjälpa till att förlänga livslängden på dina fönster och förhindra skador som kan kräva dyra reparationer eller ersättningar.

Anlita en städfirma för fönsterputsning är ett bra sätt att få en ren och transparent fönster

Mer tips & trix om städning.